Archives

Avsnitt 4, Kryddan i tillvaron

4

Det börjar bli dags att fundera över kryddträdgården och vad den skall innehålla. I veckans avsnitt sätter Annika och Hasse krydda på tillvaron med tips på plantering, val av kryddor och hur man underhåller dem på bästa sätt.

Du får reda på vilka kryddväxter som lämpar sig bäst i kruka och vilka som trivs bra tillsammans. Vi snackar lite om chili och vi tar hand om kryddor som fått fått för lite vatten och och de som fått för mycket vatten. Detta och mycket mer i veckans Trädgårdssnack. Cieroner i trädgården som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Du vet väl att du kan fråga om det mesta som gäller trädgård – Besök Trädgårdssnacks Facebooksida!

Avsnitt 3, Sommarblommor

3

Våren glider sakta men säkert över till sommar och det är dags att börja fundera över sommarblommor. I veckans avsnitt börjar vi planera vad som skall petas ned i rabatter och krukor.

Vi får reda på varför utplanteringsblommor kan hjälpa till i rabatter där vi precis planterat fleråriga växter och hur en blomsterfylld rabatt kan motverka ogräs. Det blir också tips på lite nya och annorlunda kombinationer till den lilla balkonglådan eller krukan. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd “Trädgårdssnack”.

Ciceroner bland blommor och blad är som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Du vet väl att du kan fråga om det mesta som gäller trädgård – Besök Trädgårdssnacks Facebooksida!

Avsnitt 2, Ät din trädgård

2 Ät din trädgård

I veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd, Trädgårdssnack, hittar vi allt från ätbart ogräs till rabarber, fruktträd och mycket mer. Temat för veckan är “Ät din trädgård”.

Vi lär oss klippa fruktträden, lär oss odla sparris, odla björnbär utan taggar och vi lär oss vad en växtföljd är. Detta och mycket mer i första avnittet av Trädgårdssnack.

Ciceroner i trädgården är Flyinge Plantshops trädgårdsdesigner Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg

Avsnitt 1, Spaden i jorden

1 Vintern rasat

Vintern har rasat ut och våren är i full gång. I första avsnittet av Sveriges nya trädgårdspodd dammar vi av trädgården efter vintern och går igenom vad som behöver fixas och i vilken ordning.

Vi pratar om jorden i trädgården, gödsel och reparationer av en vintersargad gräsmatta. Det blir även säsongens första odling och det gör vi i pallkragar. Detta och mycket mer i första avnittet av Trädgårdssnack.

Ciceroner i trädgården är Flyinge Plantshops trädgårdsdesigner Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg