Archives

Avsnitt 29, Fåglarnas paradis

29

Snön ligger som ett duntäcke i trädgården och solen skiner från klarblå himmel. På fågelbordet slåss talgoxar, pilfinkar och domherrar om godsakerna på fågelbordet. På marken marker koltrast revir kring några vinteräpplen. I veckans avsnitt tar vi dig till fåglarnas paradis.

Du får tips på buskar som fåglar trivs i på vintern och hur du skall planera din trädgård för att få ett rikt fågelliv vintertid. Vi ordnar ett fågelbad på ett enkelt sätt. Vad Svenne och Lotta har med en trivsam fågelträdgård att göra får du reda på i veckans avsnitt.

Ciceroner som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Avsnitt 28, Vita månader eller inte

28

Snart går delar av trädgården i ide och det är dags att skydda det som kan skyddas. Hur du förbereder trädgården för vinterdvalan får du veta mer om i veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd Trädgårdssnack.

Hur skyddar jag trädgården från frost, vind och sol? Annika ger konkreta och enkla tips om du kan få trädgården att överleva en sträng vargavinter och hur du skyddar den på bästa sätt när vårsolens kraftiga strålar värmer på. Du får även tips på vad du skall göra om skadan väl är framme. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd, Trädgårdssnack.

Ciceroner i vinterträdgården är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 27, Het höst

27

Hösten bjuder på ett sprakande fyrverkeri av färger i trädgården och i veckan avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd Trädgårdssnack får du tips hur du under  kan färgsätta din trädgård.

Annika tipsa om hur du i köksträdgården kan få en färgklick i form av amerikanska blåbär. Det blir tips på olika körsbärsträd som ger fin höstfärg och vi lär oss hur man ympar. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Trädgårdssnack.

Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 26, träd i alla format

26

Hösten är den bästa tiden att plantera. Omvittnat sedan länge. Men varför är hösten en bra tid att plantera och hur funkar det att plantera träd på hösten, t.o.m. på Lillejulafton? I veckans avsnitt av Trädgårdssnack tipsar Annika och Hasse om hur du väljer träd och hur du skall tänka.

Vi går igenom små träd, mellanstora träd och riktigt stora träd. Allt kopplat till vad du förväntar dig om när trädet är fullväxt om kanske 10-15 år. Vad skall jag tänka på? Tips på alternativ till den lilla trädgården, kanske ett pelarträd? Vi pratar silverpäron som är ett trevligt träd som går att forma och det blir även snack om klippta häckar. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av “Trädgårdssnack” avsnitt 26.

Ciceroner i trädgården även denna vecka Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyingeplantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 25, Frusna sydlänningar

25

När den första frosten börjar komma gäller det att ta hand om sina kompisar i trädgården som är vana vid andra temperaturer och är lite känsliga för stora omställningar i väderleken. I veckans avsnitt tar vi hand om frusna sydlänningar.

Annika och Hasse pratar om hur man förbereder trädgården för den annalkande frosten och kylan. Vilka växter skall man i första hand plocka in? Hur vinterförvarar man dem på bästa sätt? Vattning, ljus, värme och härdighet är saker som behandlas i veckans avsnitt. Välkommen till Trädgårdssnack – Sveriges nya trädgårdspodd och avsnitt 25.

Ciceroner i rabatterna är Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Avsnitt 24, i gränslandet

24

Hur kan man jobba med en häck i trädgården – Som avgränsning? Fristående på den större tomten? Insynsskydd? I veckans avsnitt resonerar Flyinge Plantshops Annikas Sjölin och Magnus Carlström om hur man jobba med en häck för att uppnå olika effekter i trädgården. Vi rör oss i gränslandet.

Det blir beskärningstips och tips hur man får liv i en äldre häck som har några år på nacken. Snabbväxande häckar och vintergröna häckar diskuteras också. Vi får också tips på hur man får mycket häck för pengarna. Annika tipsar hur man får en klippt häck att bli lite roligare utan att det kostar någonting (förutom arbetstid). Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Skånes nya trädgårdspodd – Trädgårdssnack.

Ciceroner som vanligt Hasse Strandberg från Retro FM och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

 

Avsnitt 23, Annikas bästa kompisar

23

I veckans avsnitt tar vi oss ut i Annikas trädgård. Vad har en trädgårdsdesigner i sin egen trädgård? Finns det några handfasta tips för oss vanliga dödliga? I Annikas trädgård får saker och ting ta tid. Inga quickfix.

Annika berättar hur hon tänker när det gäller trädgårdsplanering – vilka växter trivs bäst tillsammans. Det blir tips hur man får mycket trädgårds för pengarna och hur man skall tänka när det gäller trädgårdens primadonnor. Annika berättar hur hon grupperar växter tillsammans. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Trädgårdssnack.

Annika Sjölin från Flyinge Plantshop och Retro FM:s Hasse Strandberg är som vanligt ciceroner i det gröna.

Avsnitt 22, med mycket spännande växter

22

En trädgård består av otroligt många individer och dem finns i alla format. Skruvade, långa, korta och gigantiska. I veckans avsnitt tipsar Annika och Magnus om spännande växter inför höstplanteringen.

Ibland har man en riktig skatt i sin trädgård utan att man vet om det och i veckans avsnitt ställer sig Annika och Magnus från Flyinge Plantshop på barrikaderna för att vi inte besinningslöst skall skövla det vi har i trädgården bara för att vi vill ha något nytt. Vi pratar höstgödsling, ormhassel och ädelcypress och mycket mycket mer.

Välkommen till avsnitt 22 av Sveriges trädgårdspodd – Trädgårdssnack med Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin!

Avsnitt 21, Planteringsdags

21

Trädgården håller sakta men säkert på att gå i ide och första frosten är bara veckorna bort. Trädgårdsarbetet går in i en ny fas och det är nu vi skall plantera och förbereda trädgården för en ny säsong.

I veckans avsnitt av Trädgårdssnack går Annika och Hasse igenom trädgården och vad som med fördel kan planteras redan nu. Du får tips om hur och när du skall beskära dina vinrankor. Vi jordförbättrar och vattnar. Kanske årets viktigaste avsnitt av Trädgårdssnack! Välkommen till planteringsavsnittet, avsnitt 21!

Avsnitt 20, Frukt, bär och dessert

20

Sommaren glider över i höst och det finnas massor av godsaker att fyll skafferiet med, sylta, safta och lägga in. Åke Truedsson lär dig allt som är värt att veta om gott och nyttigt i trädgården.

Vi lär oss ta till vara äpplen med tips på hur vi kan göra hållbart godis och dryck. Det blir också tips på hur du kan förvara  rotsaker, kål m.m på ett traditionellt och hållbart sätt. Detta och mycket mer i avsnitt 20 av Skånes nya trädgårdspodd Trädgårdssnack.

Ciceroner i bland frukt och bär är Hasse Strandberg, Åke Truedsson och Annika Sjölin med fötterna i planteringsmyllan.