Archives

Avsnitt 13, Storlekens betydelse

13

Storlekens betydelse är sedan urminnes tider omtvistad. Små, väldiga, breda ja varianterna är oändliga… i trädgården vill säga. Veckans avsnitt handlar om om när man väljer stora, små, äldre eller yngre växter.

Vi snackar häckar, stora och små och från färdig häck till den lilla babyplantan. Hur skall man tänka på när man planterar ett snabbväxande träd? Det blir också snack om trädgårdar för den lilla och stora börsen. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd: Trädgårdssnack.

Ciceroner i avsnitt 13 som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Avsnitt 12, Färg och Form

12

I veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd ägnar vi oss åt färg och form. Hur piggar du upp eller lugnar du ner din trädgård?

Du får tips på vad du skall ta hänsyn både i den nyanlagda trädgården och den lite mer uppvuxna vad gäller färg och form. Hur skapar jag kontraster i min trädgård och vad är JAS klippning för något? detta och mycket mer i avsnitt 12 av Sveriges nya trädgårdspodd, Trädgårdssnack.

I poddträdgården även denna vecka Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 11, Vem vill bo hos mig?

11

En trädgård kan vara så rätt men ändå så fel. vad händer om fel växt hamnar i fel del av trädgården? I veckans avsnitt tar Annika och Hasse reda på vad man behöver ta hänsyn till för att kunna trivas ihop med sina nya växter.

Jordförbättring, flytt av plantor i den befintliga trädgården. Hur kan jag jobba med min trädgård om jag har flera olika klimattyper i trädgården? Du får tips hur du kan påverka klimatet i trädgården. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Trädgårdssnack.

Ciceroner är som vanligt Annika Sjölin från Flyinge Plantshop och Hasse Strandberg från Retro FM.

Avsnitt 10, Sinnenas trädgård

10

De finns i alla format och färger: taggiga, klättrande, gula, röda och marktäckande. Listan är oändlig över en av våra mest älskade blommor i trädgården. I veckans avsnitt av Trädgårdssnack ägnar vi oss år rosen.

Anna Linné från Flyinge Plantshop har en stor passion för rosor och hon ger oss tips på hur man planterar rosor. Vilken jord skall jag använda? Vilka andra blommor trivs bra med rosen? Gödsling, beskärning och mycket mycket mer i veckans avsnitt av Trädgårdssnack.

Ciceroner i trädgården är som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjöin och Retro FM:s Hasse Strandbwww.retrofm.se

Avsnitt 9, Sinnenas trädgård

9

Att höra, lukta, känna på och kanske smaka av en grön oas. Tänk dig att förflytta dig till en värld av små världar där fåglar kvittrar, vatten porlar och det doftar gott och du känner växter mot din hud…. . I veckans avsnitt flyttar vi ut i sinnenas trädgård.

Du får lära dig hur man blir omfamnad av en trädgård och skapar en sinnlig oas i den stora eller den lilla trädgården. Annika tipsar hur man kan skapa olika teman i trädgården avskärmade i olika rum. Vi ljud- och ljudsätter trädgården och skapar olika smaker. Kort och gott är veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd en sinnlig upplevelse – välkommen till Trädgårdssnack!

Ciceroner i sinnenas trädgård är Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Avsnitt 8, I bambudjungeln

8

I veckans avsnitt tar Trädgårdssnack ut dig i en djungel, din egen djungel. De bär namn som Bimbo, Jumbo, Luca och Red Zebra. Veckans tema är bambu.

Du får en grundkurs i hur du odlar bambu. Vilken jord och vilken sort passar dig bäst? Vattning, gödsling, urglesning och rotspärrar är annat du kommer att stifta bekantskap med. Du får reda på hur du kan kombinera bambu med andra växter i din trädgård. Välkommen till avsnitt åtta av Sveriges nya Trädgårdspodd – Trädgårdssnack.

Ciceroner i trädgården är som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Avsnitt 7, Från sydligare breddgrader

7

I veckans avsnitt förflyttar vi oss till en varm solig plats med minnen från en solsemester i Medelhavet och södra Italien. Resan bär söderut i veckans Trädgårdssnack.

Du får lära dig hur du tar hand om citrusväxter och hur man får dem att bära frukt. Vi fyller på i skafferiet med limeblad, rosmarin och citronverbena. Vi lär dig också hur man vinterförvarar dessa sydliga gäster och veckans fråga handlar om rododendronblommor. Detta och mycket mer i avsnitt sju av Sveriges nya trädgårdspodd – Trädgårdssnack.

Ciceroner i trädgården är som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Avsnitt 6, Årligen återkommande och alltid lika välkommen

6

De dyker upp där varje år och man blir alltid på lika gott humör. I veckans avsnitt av Trädgårdssnack lär du dig lite mer kring perenner.

Hur stor skall rabatten vara? Hur kombinerar jag olika perenner och framförallt var skall de planteras? Detta och mycket  mer lär du dig i veckans avsnitt av Trädgårdssnack.

I rabatterna Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 5, Rhododendron och deras bästa vänner

5

Den tillhör familjen ljungväxter och är en av våra mest omtyckta blommande trädgårdsväxter och ahr blivit en symbol för slottsträdgården på Sofiero Slott  utanför Helsingborg. Den här veckan i Trädgårdssnack lär vi oss lite mer om rhododendron.

Vilken jord lämpar sig bäst för rhododendron? Kan man odla den på balkong och hur underhåller man den bäst? I vilket sällskap trivs den bäst? Detta och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt av trädgårdssnack. Ciceroner i trädgården som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Avsnitt 4, Kryddan i tillvaron

4

Det börjar bli dags att fundera över kryddträdgården och vad den skall innehålla. I veckans avsnitt sätter Annika och Hasse krydda på tillvaron med tips på plantering, val av kryddor och hur man underhåller dem på bästa sätt.

Du får reda på vilka kryddväxter som lämpar sig bäst i kruka och vilka som trivs bra tillsammans. Vi snackar lite om chili och vi tar hand om kryddor som fått fått för lite vatten och och de som fått för mycket vatten. Detta och mycket mer i veckans Trädgårdssnack. Cieroner i trädgården som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Du vet väl att du kan fråga om det mesta som gäller trädgård – Besök Trädgårdssnacks Facebooksida!