Archives

Avsnitt 4, Håll avstånden

s03e04

Att mixa tavelramar, köksstolar, kuddfodral och även snittblommor tycker många är jättekul. Den mixen kan man nog fundera nog så mycket på. Att mixa i en plantering är inte heller svårt, det är bara att plantera på MEN det handlar om ett levande material och det är allt utom statiskt. I veckans avsnitt ger vi våra växter bästa möjligheterna, rätt avstånd, ljus, fukt och vänner.

Vi pratar om vikten av plantavstånd och vikten att se långt fram i tiden. Ett litet träd idag kan ju ha en gigantisk krona om trettio år….
Det blir snack om avstånd för allt från träd, buskar till perenner och mycket mycket mer.

Välkommen till avsnitt fyra, säsong tre av Sveriges största trädgårdspodd, Trädgårdsnack. Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandbergoch Flyingeplantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 3, I växthusets värme

s03e03

Växthus, inte nödvändigtvis uterum, inglasad balkong kan ha liknande förhållande. Vad är då förhållandet? Dyrköpt, påtvingat, ful vinterförvaring eller alldeles underbart? I veckans avsnitt tipsar vi om vad du skall tänka på om du går i köptankar efter ett växthus och hur du skall plantera dina odlingar i växthuset.

Du får svar på vilka växter som trivs bäst i växthuset, om hur du skapar väldoftande oas i växthuset och hur du bygger din egen oas under glas eller plast. Detta och mycket mer i avsnitt tre, säsong tre, av Sveriges största trädgårdspodd, Trädgårdssnack.

Ciceroner i växthuset Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 2, Vårkänslor för tidigblommande perenner

s03e02

Alla längtar väl efter blomning efter en lång och tradig vinter. Har du för lite av den varan så går det säkert att ändra på. I veckans avsnitt bjuder Annika och Hasse på tips på perenner som är tidigt ute till alla delar av trädgården.

Det blir något för den soliga entrérabatten, vi betraktar julrosor, kasperhattar, vitsippor och gulsippor. Du får också reda på vad som funkar på den gamla gärdsgården och på den spruckna stentrappan. Till sist förbereder vi köksträdgårdslandet som vi fyller på med näring. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Sveriges största trädgårdspodd, TRÄDGÅRDSSNACK.

I rabatten som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 1, Skitsnack

s03e01

I säsongspremiären av Sveriges största trädgårdspodd, Trädgårdssnack, pratar vi i veckans avsnitt inte om skit om någon utan om skit… . Växter behöver ju lagom mycket mat för att må bra. Säsong tre är här!

Det blir fokus på gödsel och växtnäring i veckan avsnitt. Du får lära dig göra ett enkelt jordprov. Komposterad kogödsel fördelar diskuteras och om vikten att hitta rätt näring till trädgården som ger näring under lång tid. Du får reda på den optimal näringen till gräsmattan och får också boktips om du vill förkovra dig i skiten…

Trädgårdsciceroner som vanligt Annika Sjölin från Flyinge Plantshop och Retro FM:s Hasse Strandberg. 

Avsnitt 19, Säsongsavslutning: Ljuva drömmar

s02e19

Ljuva drömmar, kanske nästa års sanning? I veckans avsnitt pysslar vi och sköter om inomhusväxterna, före detta julgrupper och gör en drömplan för förkultivering. Extra reservkraft finns med i forma av Jessica Nilsson.

Vi får sista minuten pysselhjälp innan jul och tips för hur vi kan fixa till nyårsdukningen. Hur tar man hand om julgrupperna efter helgerna? Finns det några trix för att pyssla om inomhusväxterna? Vi tar en myskväll tillsammans med frökatalogen och planerar den tidiga förkultiveringen. Detta och mycket mer i säsongens sista avsnitt av Sveriges största trädgårdspodd, TRÄDGÅRDSSNACK.

Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 18, Vitt, blått, rosa eller brokigt

s02e18

Vi tar en liten titt i det som väldigt många vill ha men kanske inte riktigt har tid med, massor av blomning. Ett smart sätt att skapa omväxling och stil utan något annat än växter...

Vi jordförbättrar, jobbar med pergola och plank för att skapa höjd. Det blir brokiga blad, vitt, rosa och blått…

Som vanligt är det Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin som guidar dig i färgsprakande trädgårdar…

Avsnitt 17, Vinterplaner för nybyggare

s02e17

Förra året i Trädgårdssnack i avsnittet “Väggar golv och tak” pratade vi om grunderna till planeringstänk för en ny trädgård. Vi fortsätter och planerar den nya trädgården med stil….

Annika går igenom hur en trädgårdskonsultation kan gå till och vad man som nybliven husägare skall tänka på vad gäller trädgården. Du får tips hur du kan skapa en havsnära känsla i din trädgård utan närhet till hav. Har du en pool får du tips om hur du kan skapa en havskänsla med lite sand och plantor. Tråkiga fantasilösa trädäck får nytt liv med Annikas handfastas tips och vi skapar en romantisk trädgård på den nya tomten. I trädgårdslandet som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops trädgårdsexpert Annika Sjölin.

Avsnitt 16, När sista lövet faller

s02e16

Det är inte bara det sista fikonlövet som faller när det blir naket och vackert. I veckans avsnitt av Trädgårdssnack fyller vi på trädgården med naken skönhet. Som alltid gäller det att locka fram det vackraste i växten vid alla årstider och nu är det snart vinter….

Annika och Hasse pratar om belysning i trädgården och speciellt att belysa lite högre individer, som t.ex. ett träd. Det blir även snack om hur man framhäver snygga stammar och grenar, med belysning och beskärning. I veckans växtporträtt hamnar ormhasseln under luppen och hur man kan använda den för att skapa en vacker vinter siluett. Detta och mycket mer i veckans Trädgårdssnack med Annika Sjölin från Flyinge PLantshop och Hasse Strandberg från Retro FM.

Avsnitt 15, Vem rodnar mest i trädgården?

s2a15

Magnus Carlström och Annika Sjölin från plantshoppen ser inte ut att rodna med de har en del att berätta som gör det. I veckans avsnitt pratar vi om vad som får växter att rodna och hur man kan hjälpa dem att gör just det.

Varför rodnar vissa växter och inte andra? En del växter rodnar när de slår ut för att sedan bli gröna – varför? Hur skall jag kombinera för att få ut max av färgspelet på hösten? Dessa frågor och några till får du svar på i veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd, TRÄDGÅRDSSNACK. Guide i trädgårdslandet är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 14, Nyttigt småätande

s2e14

Om goda och nyttiga godsaker. Vi försöker tänka extra på barnen och vad de kan tänkas gilla. Som alltid försöker Annika organisera upp planen och får god hjälp av Åke Truedsson, nyttighetsodlaren med lång erfarenhet av nyttigheter i trädgården.

Vi får reda på vad barn gillar mest i trädgården och varför det är både kul och nyttigt att pinka i trädgården. Åke tipsar om vad man kan hitta på med överskottet i trädgården inför vintern. Du får också tips på vad man kan lämna kvar i köksträdgården inför vintervilan. Detta och mycket mer som vanligt i Trädgårdssnack – Sveriges törsta trädgårdspodd.

Ciceroner i trädgården som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Annika Sjölin från Flyinge Plantshop.