Archives

Avsnitt 20, Frukt, bär och dessert

20

Sommaren glider över i höst och det finnas massor av godsaker att fyll skafferiet med, sylta, safta och lägga in. Åke Truedsson lär dig allt som är värt att veta om gott och nyttigt i trädgården.

Vi lär oss ta till vara äpplen med tips på hur vi kan göra hållbart godis och dryck. Det blir också tips på hur du kan förvara  rotsaker, kål m.m på ett traditionellt och hållbart sätt. Detta och mycket mer i avsnitt 20 av Skånes nya trädgårdspodd Trädgårdssnack.

Ciceroner i bland frukt och bär är Hasse Strandberg, Åke Truedsson och Annika Sjölin med fötterna i planteringsmyllan.

Avsnitt 19, Maximalt Nyttigt

19

Tänk dig ett eget skafferi med nyttigheter, frukt, bär och massa annat. Allt i din trädgård. Din hälsobutik på armlängds avstånd. I avsnitt 19 får Annika och Hasse besök av en växtgalning som förädlar och provar nya sorter – Åke Truedsson.

Åke ger tips på hur man jobbar med upphöjda bäddar eller pallkragar i trädgården. Vi planerar en nyttig trädgård full av antioxidanter, blåbär, lingon, havtorn m.m. Det blir snack om sniglar och andra proteintillskott i grönsakslandet. Välkommen till avsnitt 19 av Trädgårdssnack.

I grönsakslandet Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 18, Knölar och lökar

18

I dagarna fylls plantskolorna med det som skall pryda våra rabatter och trädgårdar frampå vår och sommarkanten nästa år. Ett helt avsnitt ägnat åt knölar och lökar, om att planera och plantera vårens tidiga fröjder på hösten.

Vi tar oss via de klassiska tulpanerna till ramslök, boll lök och narcisser. Du får tips om hur och var du planterar och vilken jord som är den bästa.

Ett färgsprakande program av Sveriges nya Trädgårdspodd, Trädgårdssnack med Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 17, Väggar, golv och tak

trädgårdssnack2

Du står med en helt tom trädgård framför ditt nya hus. I veckans avsnitt av Trädgårdssnack får du tips hur du skapar väggar, golv och tak i din nya trädgård.

Vi gör en plan för den nya trädgården, sätter upp en önskelista och klistrar postitlappar på vår husritning. Du får tips på hur du skall planera gångar i din trädgård och hur du skapar vindskyddade platser. Detta och mycket mycket mer i veckans avsnitt av Trädgårdssnack.

Ciceroner i trädgården som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Annika Sjölin från Flyinge Plantshop.

Avsnitt 16, Svåra lägen

trädgårdssnack2

En trädgård kan vara enkel och den kan vara lite mer komplicerad… I veckans avsnitt ger vi råd för trädgården med det litet mer utmanande läget.

Vi pratar växter för en del svåra lägen, torrt, blåsigt eller skuggigt till exempel. Det blir en djupdykning i styva lerjordar och vad som passar där och det blir även en djupdykning i komposten. Det blir snack om storleksplanering när man skall plantera t.ex. ett nytt träd eller en buske. Vi tar också kål på den gamla barriga 70-tals trädgården.

Retro FM:s Hasse Strandberg och Annika Sjölin från Flyinge Plantshop får i veckans avsnitt experthjälp av Magnus Carlström.

Avsnitt 15, Dags för julbord

15

Vacker trädgård till jul – när tomten kommer. En välkomponerad trädgård bjuder på något också till jul, men hur?

I veckans avsnitt skapar vi grönska på vintern och lagom till juletid. Barrväxterna får en revival i veckans avsnitt av Trädgårdssnack. Det blir tips på hur du ljussätter en vinterträdgård på ett effektfullt sätt och hur du hittar de optimala kombinationerna och så blir det bonsaiklippta barrträd…  Detta och mycket mer i veckan avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd, Trädgårdssnack.

Mitt i julbordet är det som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin som guidar dig i trädgårdsdjungeln.

Avsnitt 14, Uppåt väggarna

14

I veckans avsnitt handlar det om klätterväxter och hur man också kan använda dem. Från blåregn, murgröna till humle.

Du får tips på hur du kan använda en klätterväxt på en lite mer komplicerad växtplats som t.ex. en slänt. Du får tips på hur du gör en konstgjord kulle med hjälp av klätterväxter. Vi bjuder på tips om hur du jobbar med klätterväxter på pergola och spaljé. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd, Trädgårdssnack.

Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin är ciceroner i trädgården som vanligt.

Avsnitt 13, Storlekens betydelse

13

Storlekens betydelse är sedan urminnes tider omtvistad. Små, väldiga, breda ja varianterna är oändliga… i trädgården vill säga. Veckans avsnitt handlar om om när man väljer stora, små, äldre eller yngre växter.

Vi snackar häckar, stora och små och från färdig häck till den lilla babyplantan. Hur skall man tänka på när man planterar ett snabbväxande träd? Det blir också snack om trädgårdar för den lilla och stora börsen. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd: Trädgårdssnack.

Ciceroner i avsnitt 13 som vanligt Flyinge Plantshops Annika Sjölin och Retro FM:s Hasse Strandberg.

Avsnitt 12, Färg och Form

12

I veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd ägnar vi oss åt färg och form. Hur piggar du upp eller lugnar du ner din trädgård?

Du får tips på vad du skall ta hänsyn både i den nyanlagda trädgården och den lite mer uppvuxna vad gäller färg och form. Hur skapar jag kontraster i min trädgård och vad är JAS klippning för något? detta och mycket mer i avsnitt 12 av Sveriges nya trädgårdspodd, Trädgårdssnack.

I poddträdgården även denna vecka Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 11, Vem vill bo hos mig?

11

En trädgård kan vara så rätt men ändå så fel. vad händer om fel växt hamnar i fel del av trädgården? I veckans avsnitt tar Annika och Hasse reda på vad man behöver ta hänsyn till för att kunna trivas ihop med sina nya växter.

Jordförbättring, flytt av plantor i den befintliga trädgården. Hur kan jag jobba med min trädgård om jag har flera olika klimattyper i trädgården? Du får tips hur du kan påverka klimatet i trädgården. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Trädgårdssnack.

Ciceroner är som vanligt Annika Sjölin från Flyinge Plantshop och Hasse Strandberg från Retro FM.