Archives

Avsnitt 19, Säsongsavslutning: Ljuva drömmar

s02e19

Ljuva drömmar, kanske nästa års sanning? I veckans avsnitt pysslar vi och sköter om inomhusväxterna, före detta julgrupper och gör en drömplan för förkultivering. Extra reservkraft finns med i forma av Jessica Nilsson.

Vi får sista minuten pysselhjälp innan jul och tips för hur vi kan fixa till nyårsdukningen. Hur tar man hand om julgrupperna efter helgerna? Finns det några trix för att pyssla om inomhusväxterna? Vi tar en myskväll tillsammans med frökatalogen och planerar den tidiga förkultiveringen. Detta och mycket mer i säsongens sista avsnitt av Sveriges största trädgårdspodd, TRÄDGÅRDSSNACK.

Ciceroner som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 18, Vitt, blått, rosa eller brokigt

s02e18

Vi tar en liten titt i det som väldigt många vill ha men kanske inte riktigt har tid med, massor av blomning. Ett smart sätt att skapa omväxling och stil utan något annat än växter...

Vi jordförbättrar, jobbar med pergola och plank för att skapa höjd. Det blir brokiga blad, vitt, rosa och blått…

Som vanligt är det Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin som guidar dig i färgsprakande trädgårdar…

Avsnitt 17, Vinterplaner för nybyggare

s02e17

Förra året i Trädgårdssnack i avsnittet “Väggar golv och tak” pratade vi om grunderna till planeringstänk för en ny trädgård. Vi fortsätter och planerar den nya trädgården med stil….

Annika går igenom hur en trädgårdskonsultation kan gå till och vad man som nybliven husägare skall tänka på vad gäller trädgården. Du får tips hur du kan skapa en havsnära känsla i din trädgård utan närhet till hav. Har du en pool får du tips om hur du kan skapa en havskänsla med lite sand och plantor. Tråkiga fantasilösa trädäck får nytt liv med Annikas handfastas tips och vi skapar en romantisk trädgård på den nya tomten. I trädgårdslandet som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops trädgårdsexpert Annika Sjölin.

Avsnitt 16, När sista lövet faller

s02e16

Det är inte bara det sista fikonlövet som faller när det blir naket och vackert. I veckans avsnitt av Trädgårdssnack fyller vi på trädgården med naken skönhet. Som alltid gäller det att locka fram det vackraste i växten vid alla årstider och nu är det snart vinter….

Annika och Hasse pratar om belysning i trädgården och speciellt att belysa lite högre individer, som t.ex. ett träd. Det blir även snack om hur man framhäver snygga stammar och grenar, med belysning och beskärning. I veckans växtporträtt hamnar ormhasseln under luppen och hur man kan använda den för att skapa en vacker vinter siluett. Detta och mycket mer i veckans Trädgårdssnack med Annika Sjölin från Flyinge PLantshop och Hasse Strandberg från Retro FM.

Avsnitt 15, Vem rodnar mest i trädgården?

s2a15

Magnus Carlström och Annika Sjölin från plantshoppen ser inte ut att rodna med de har en del att berätta som gör det. I veckans avsnitt pratar vi om vad som får växter att rodna och hur man kan hjälpa dem att gör just det.

Varför rodnar vissa växter och inte andra? En del växter rodnar när de slår ut för att sedan bli gröna – varför? Hur skall jag kombinera för att få ut max av färgspelet på hösten? Dessa frågor och några till får du svar på i veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd, TRÄDGÅRDSSNACK. Guide i trädgårdslandet är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 14, Nyttigt småätande

s2e14

Om goda och nyttiga godsaker. Vi försöker tänka extra på barnen och vad de kan tänkas gilla. Som alltid försöker Annika organisera upp planen och får god hjälp av Åke Truedsson, nyttighetsodlaren med lång erfarenhet av nyttigheter i trädgården.

Vi får reda på vad barn gillar mest i trädgården och varför det är både kul och nyttigt att pinka i trädgården. Åke tipsar om vad man kan hitta på med överskottet i trädgården inför vintern. Du får också tips på vad man kan lämna kvar i köksträdgården inför vintervilan. Detta och mycket mer som vanligt i Trädgårdssnack – Sveriges törsta trädgårdspodd.

Ciceroner i trädgården som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Annika Sjölin från Flyinge Plantshop.

Avsnitt 13, Vi tar tag i häcken

s2a13

En häck behöver vare sig vara stor eller tjock och betraktas som baksida till framsidan Den kan både var en välformad skönhet och det snyggaste av allt. I veckans avsnitt av Trädgårdssnack pratar vi häckar  och hur man kan göra att de inte ser ut som alla andras.

Du får reda på de mest prisvärda häckarna och de som kostar lite mer. Vi pratar om klippta och friväxande häckar och om häckar med genomgående stam. Om man vill ha något lite ovanligare i häckväg får du lite tips från allt från neverlönn, eldtorn, brakved och några till. Detta och mycket mer i avsnitt 13 av TRÄDGÅRDSSNACK.

Ciceroner bland häckar är Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 12, Vem vill bli delad?

s2a12

I veckans avsnitt bygger vi för nästa säsong och ser till att sommarens växter blir fler till nästa år. Vi delar och höstgallrar för att våra växter skall må bra och inte ha det för trångt.

Du får svaret på när man bör dela och hur man går till väga rent praktiskt. Vilka verktyg skall man använda? Vilka växter gynnas av att delas? Veckans växtporträtt ägnas åt Eldtorn, “Red Column”.

Ciceroner i trädgården är som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.

Avsnitt 11, Gröna sidan upp

s2a11

Att plantera är inte svårare än så att om man hittar den gröna sidan. Veckans avsnitt av Sveriges nya trädgårdspodd handlar om höstplanteringens fördelar.

Vad händer under marken under vintern? Varför är det fördelaktigt att starta nästa säsong redan på hösten än att dra igång trädgårdsprojektet på våren? Vi klippet ned och satsar på roten och vi får reda på vilka exotiska träd och buskar som med fördel planteras på våren. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Trädgårdssnack där vi vänder den gröna sidan upp.

Förutom Hasse Strandberg från Retro FM och Annika Sjölin från Flyinge Plantshop får vi sällskap av en riktig go gubbe och trädgårdkonnässör, Magnus Carlström, från Flyinge Plantshop.

Avsnitt 10, I kungligt sällskap

s2a10

Sensommaren och den annalkande hösten står och knackar på dörren och med den den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. I veckans avsnitt fokuserar vi på surjordsväxter och kompisar till dessa som trivs i samma mylla.

Anna Rolff från Flyinge PLantshop gästar podden och tipsar om bassortiment vad gäller surjordare. Det blir snack om hur mycket plats man behöver för att etablera en hörna för surjordsväxter i den lilla villaträdgården. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av Trädgårdssnack.

Ciceroner i trädgårdsvärlden som vanligt Retro FM:s Hasse Strandberg och Flyinge Plantshops Annika Sjölin.